Publicado 24/10/2023 09:48

La Fundació Jordi Sierra i Fabra i Cruïlla convoquen la I edició del Premi Antònia Cortijos d'Il·lustració

(Información remitida por la empresa firmante)

· Aquest premi té com a objectiu estimular en els joves dibuixants el plaer per la creació a través d'obres que reflecteixin valors universals de pau, amor, concòrdia i respecte, a més de commemorar a Antònia Cortijos, vicepresidenta de la Fundació, pintora, il·lustradora i escriptora.

· La convocatòria va dirigida als menors de vint-i-tres anys, amants del dibuix. Podran presentar les seves obres fins al 31 de desembre, de temàtica totalment lliure, sempre dirigida a un públic infantil de zero a dotze anys.

Barcelona, 24 d'octubre de 2023. La Fundació Jordi Sierra i Fabra, en col·laboració amb Editorial Cruïlla, referent cultural de literatura infantil i juvenil en llengua catalana, presenta la primera edició del Premi Antònia Cortijos d'Il·lustració, a fi d'estimular en els joves dibuixants el plaer per la creació a través d'obres que reflecteixin valors universals de pau, amor, concòrdia i respecte, amb els quals contribuir a crear un món millor, ple d'esperança, on els llibres tinguin un paper essencial i creixin de manera constant noves generacions d'il·lustradors.

Aquest premi neix per a commemorar la figura d'Antònia Cortijos, la que va ser vicepresidenta de la Fundació que va morir l'any passat. A més, va ser pintora, il·lustradora i escriptora, "una artista multimèdia, perquè va fer de tot al llarg de la seva vida", així la defineix el seu espòs Jordi Sierra i Fabra.

El premi, dotat amb 1 500 euros, comporta també la creació d'un àlbum il·lustrat infantil que serà publicat per l'editorial Cruïlla.

Per a optar al Premi Antònia Cortijos d'Il·lustració, les il·lustracions, siguin de temàtica lliure o una adaptació d'un conte o llegenda ja existents, han d'anar dirigides a un públic infantil entre zero a dotze anys, a més de transmetre valors estètics, ètics i humans.

Fins al 31 de desembre, tots els joves menors de vint-i-tres anys podran presentar-se independentment de la seva nacionalitat o procedència.*

Fundació Jordi Sierra i Fabra

La Fundació Jordi Sierra i Fabra té com a finalitat promoure la cultura i les arts en general, especialment l'ajuda a joves artistes, escriptors en llengua catalana o castellana, il·lustradors, creadors audiovisuals i arts plàstiques.

Per a aconseguir aquesta finalitat, la Fundació Jordi Sierra i Fabra compta amb un Centre Cultural situat en el barri de Sants-Badal. El Centre Cultural és un espai cultural multidisciplinari per a la ciutat de Barcelona que ofereix activitats, eines i metodologies perquè nens, joves i adults puguin avançar en el seu procés creatiu i cultural.

*

Editorial Cruïlla

Des de 1984, Cruïlla es dedica a la publicació de llibres per a nens i joves, incidint en el doble vessant educatiu i literari.

Avui, en aquests dos àmbits -l'educació i la literatura- Cruïlla manté el mateix compromís amb la llengua, la cultura i l'educació catalanes: a l'escola, a través de la recerca i adaptació, en les seves publicacions, de nous continguts, formats, recursos i mètodes pedagògics; en la literatura, amb un compromís profund amb la qualitat, la promoció de la lectura entre els joves i la creació literària en català.

El compromís de Cruïlla amb la llengua es reflecteix en la seva línia editorial i en el seu extens catàleg. Cruïlla fa costat als autors catalans de literatura infantil i juvenil a través de la convocatòria anual dels Premis Literaris El Vaixell de Vapor per a nens i Gran Angular per a adolescents i joves.

Para más información:

Comunicació Cruïlla

comunicaciocruilla@trescom.es*

Ester Lara- (34)* 666 044 652**

Carmela Lasheras - (34) 622 186 165

https://www.cruilla.cat/cat